Harcos Péter

Adatok szerkesztése

Ez az Ön profiloldala? - vegye át felette az irányítást!

2

Magamról

 • Neurológus és pszichiáter szakorvos, nyugalmazott osztályvezető főorvos, szaktanácsadó. Szakmai munkáját 1970-ben kezdte a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Neurológiai Klinikáján, előbb tanársegédként, majd egyetemi adjunktusként. Neurológiából, majd pszichiátriából tett szakorvosi vizsgát, kiváló eredménnyel. A Neurológiai Klinikán már adjunktusként Dr. Csanda Endre professzor adminisztratív és szakmai helyetteseként dolgozott amellett, hogy önállóan osztályt is vezetett. Nagy Zoltán professzorral közösen indította el Magyarországon az Országos Stroke Programot, amelynek eredményeként két évtized alatt a stroke mortalitás mintegy felére csökkent Magyarországon, és mintegy 30 aktív thrombolysis-központ jött létre. 1987 és 2011 között, nyugdíjba vonulásáig vezette a Tétényi úti kórház (később Szent Imre Kórház) Neurológiai osztályát, jelenleg szaktanácsadó főorvosként vesz részt az Osztály munkájában. A gyógyítás mellett az orvostanhallgatók, rezidensek és a neurológus szakorvosok oktatásában és továbbképzésében több mint négy évtizede megszakítás nélkül vesz részt. A neurológia, a stroke és a neurológia és pszichiátria határterületének elismert szaktekintélye, több rangos elismerés birtokosa. Klinikai, kórházi munkája elismeréseként megkapta a "Kiváló Munkáért", a "SOTE Kiváló Dolgozója", valamint a "Pro Sanitate díj" kitüntetéseket. Több perióduson át tagja volt a Neurológiai, valamint az Idegsebészeti Szakmai Kollégiumoknak, jelenleg a Pszichiátriai Tanácsadó Testület munkájában vesz részt. Több szakmai társaság vezetőségének volt és jelenlegi tagja: a Magyar Stroke Társaságnak több perióduson át volt titkára és főtitkára, jelenleg vezetőségi tagja; a Magyar Ideg- és Elmeorvosok Társaságának egy-egy periódusban főtitkára illetve főtitkár-helyettese, jelenleg vezetőségi tagja; a Magyar Atherosclerosis Társaságnak második alkalommal - jelenleg is - vezetőségi tagja, a Magyar Pszichiátriai Társaságnak több periódus óta - jelenleg is - vezetőségi tagja az Organikus Pszichiátriai Szekció elnökeként, a Magyar Tudományos Parkinson Társaságnak két perióduson át volt vezetőségi tagja. 2011-ben a pályázat szakmai zsűrijének döntése alapján a konzervatív orvosi szakterületek és vele az Astellas-díj nyertese.
 • 19 június 2014

  Értékelés: Semleges

  Kedves Doktor Úr! Én az Ön osztályán feküdtem néhány éve, Igazából engem ott pánikbetegként kezeltek. A nővérek lustának hívtak, gúnyolódtak rajtam. Később az egyik budapesti klinikán derült ki, hogy parkinson szindrómám van. Sajnálom a történteket, mert mind én mind a családom nagyon megsínylette. Köszönöm.

  visszaélés bejelentése
 • 29 szeptember 2013

  Értékelés: Nagyon jó

  Sajnos, nagyon régóta kell ismernem, a betegségem miatt.Nagyon jó ember, lelkiismeretes, hasonló munkatársaival van körülvéve.Ha beszélünk, szinte velem érez.Vészhelyzetben szeretném, ha elérhető lenne számomra a higgadt, józan, okos segítségével. Isten éltesse sokáig !!!

  visszaélés bejelentése

Válassza ki az orvoshoz illő értékelést, és próbálja megindokolni

A vélemény hozzáadásához ki kell választania a megfelelő értékelést
A hozzászólásokat nem lehet végig nagybetűvel írni

Elhelyezkedés